Начин на приготвяне
Пригответе си една купа и в нея натрошете шоколада и добавете прясното мляко. След това сложете купата върху тенджерка с вода и разтопете шоколада на водна баня, като периодично разбърквате.
Разбъркайте добре, докато сместа стане еднородна и шоколадовите плочки се разтворят напълно. Готовата смес махнете от котлона и оставете настрани, за да се охлади.
Вземете подходяща купа, измийте я и я подсушете добре. С помощта на кухненски миксер разбийте жълтъците, захарта, а след това добавете и ванилията.
Разбивайте на средна степен, докато жълтъците почти побелеят.
Готовата смес от жълтъци добавете към вече поизстиналия разтопен шоколад. Разбъркайте.
Накрая отново с помощта на миксера разбийте сладкарската течна сметана, след което я добавете и нея към сместа. Разбъркайте добре и получения крем изсипете в приготвените сухи чаши.
Оставете чашките в камерата на хладилника за около 1 час, докато шоколадовият крем се втвърди.
Вашият шоколадов крем в чаша е готов.
Да ви е сладко!