Начин на приготвяне
Продуктите са за три чаши. Заврялото мляко се отнема от котлона и бавно, на струйка се прибавя разбитото нишесте при непрекъснато бъркане, като тенджерата се връща на котлона.
Вари се, докато се сгъсти достатъчно.
Прибавя се захарта на вкус – според предпочитанията. Прибавят се боровинките.
Петте бр. кори се запичат до розово. Натрошават се на едро. На дъното на чашите се поставя част от корите, но неподредени.
Заливат се с нишестето и с лъжица кремът се разпределя между натрошените кори.
Напълва се чашата с останалия крем. В него се набучват големи парчета от корите, които постепенно поемат влагата. Отгоре се поставят орехови ядки.
Оставя се да изстине и стегне. Кремът-баница в чаша е много вкусен.