Начин на приготвяне
Обелваме и сваряваме картофите в подсолена вода. Сваряваме и яйцата.
Правим си сос от киселото мляко, майонезата и изварата.
Настъргваме в соса чесъна и прибавяме черния пипер и копъра.
Взимаме купа и слагаме опаковачно фолио по цялата купа на дъното и стените, така че да излиза извън купата (да може да се обърне по лесно).
След като картофите са се охладили, започваме да редуваме.
Стържем ред картофи, настърган кашкавал, настъргано сирене, настърган белтък и поливаме със сос. И така, докато завършим с картофите вкусната солена торта.
Оставяме вкусното мезе в хладилника за 2 часа преди сервиране.
Слагаме по-голяма чиния върху купата и обръщаме.
Премахваме опаковачното фолио.
Настъргваме жълтъците за финал на мандраджийското мезе.