Мандраджийско мезе

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Мандраджийско мезе
Снимка: Ники
1 / 2
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Мандраджийско мезе, за което просто нямаме забележка"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • извара - 100 г
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 5 бр.
  • копър
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и сваряваме картофите в подсолена вода. Сваряваме и яйцата.

Правим си сос от киселото мляко, майонезата и изварата.

Настъргваме в соса чесъна и прибавяме черния пипер и копъра.

Взимаме купа и слагаме опаковачно фолио по цялата купа на дъното и стените, така че да излиза извън купата (да може да се обърне по лесно).

След като картофите са се охладили, започваме да редуваме.

Стържем ред картофи, настърган кашкавал, настъргано сирене, настърган белтък и поливаме със сос. И така, докато завършим с картофите вкусната солена торта.

Оставяме вкусното мезе в хладилника за 2 часа преди сервиране.

Слагаме по-голяма чиния върху купата и обръщаме.

Премахваме опаковачното фолио.

Настъргваме жълтъците за финал на мандраджийското мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: