Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен киш от картофи

Солен киш от картофи

Солен киш от картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Соленият киш от картофи е готов да бъде разрязан и поднесен със сос по желание."

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • масло
  • домати - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • колбас - 200 г пресен
  • царевица - 70 г замразена
  • люти чушки - 2 бр.
  • лукчета - 50 г мариновани перлички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Настъргват се на едро ренде в голяма купа. Подготвя се форма за киш и се намазва с масло. Към картофите се чуква едно яйце. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се. Сместа се изсипва в подготвената форма.

Картофите се разпределят като блат по дъното и се оформя борд на стените. Основата за соления киш се пече 30 минути на 180 градуса. През това време се подготвя плънката. В голяма купа се чукват останалите 4 яйца.

Разбиват се. Доматът е добре да е по-твърдичък. Измива и се и се нарязва на кубченца. Перлените лукчета се разрязват на половина. Пресният колбас се нарязва на кубченца. Лютите чушки се нарязват на колелца. Добавят се при разбитите яйца.

Сиренето се настъргва направо в купата. Ако е необходимо, се овкусява с черен пипер и сол. Всички съставки за картофения киш се разбъркват. Изсипват се върху картофения блат и се пече още 20 минути.

Соленият киш от картофи е готов да бъде разрязан и поднесен със сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: