Начин на приготвяне
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора. Отгоре се намазва с разтопено масло от една супена лъжица и едно разбито яйце.
Поръсва се с натрошеното сирене и ситно нарязан магданоз, навива се на руло. После се нарязва на дебели филии. Получените милинки се нареждат в намаслена тава.
Отгоре се намазват с второто разбито яйце. В тиган се загрява втората лъжица масло и в нея се запържва брашното и щипка сол.
Щом се запържи, се сваля от котлона и с четка се намазва всяка милинка. Оставям за 10 минути да се отпусне тестото и печем в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути до зачервяване.
Изваждат се и намазвам с масло.
Бон апети! Лесно и вкусно с много хрупкава коричка!