Начин на приготвяне
Измиваме тиквичката и зарязваме по-дължина, издълбаваме вътрешността, посоляваме я и оставяме да се отцеди от водата.
В тиган задушаваме за около 10 мин нарязания лук, нарязаната вътрешност от тиквичката и настъргания морков.
Добавяме единия настърган домат, черния и червения пипер.
Задушаваме, докато течността се изпари. Смесваме в купичка другия настърган домат, водата и изсипваме в тавичка.
Пълним тиквичките със зеленчуковата плънка и ги слагаме в тавичката.
Печем до омекване на тиквичката.
Изваждаме тавата, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме пълнените тиквички.
Сервираме с поръсен пресен магданоз.
Пълнени тиквички за бебе са подходящи за деца над 8 м.
За по-малки деца се пасира.