Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички Фантазия

Пълнени тиквички Фантазия

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени тиквички Фантазия
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Истинска кулинарна фантазия се пече в момента във фурната ни, а вие може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • шунка - 16 парчета слайс
  • ементал - 8 парчета слайс
  • за пълнежа
  • зелен лук - 2 стръка
  • спанак - 100 г
  • козе сирене - 150 г
  • бекон - 100 г пушен
  • магданоз
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • галета
  • за соса
  • масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 200 мл, за готвене
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 150 г
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се разрязват по дължина. Издълбайте с лъжица и посолете.

Пригответе плънката, като в малко олио се задушава вътрешността на тиквичките, лукът, спанакът, беконът и подправките. Сваля се от котлона и се добавят сиренето (нарязано на кубчета), магданозът и копърът. Прибавя се и 1 с.л галета. Разбърква се добре.

Пригответе соса, като в маслото запържите брашното. Налейте млякото и накрая сметаната и подправките.

Наредете отцедените тиквички в намаслена тава. Сложете на масата две парчета шунка, които леко да се застъпват. Сложете от плънката и навийте на руло. Така направете и с останалите парчета шунка.

Наредете ги в тиквичките. Всяко парче Ементал срежете на две и ги наредете върху рулцата в тиквичките.

Налейте малко вода и печете на 200 градуса до омекване на тиквичките. Малко преди да станат готови, ги поръсете с кетчуп и ги залейте с приготвения предварително сос.

Поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете пълнените тиквички във фурната за 10 минути.

Пълнените тиквички Фантазия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тази рецепта задължително ще я пробвам, много вкусна ми изглежда, само може да заменя някой продукт.
25.05.2016 15:00
1
1
Покажи всички подкоментари