Начин на приготвяне
Тиквичките режа на две по дължина и издълбавам с лъжица семето.
Приготвям си плънка от кайма и ориз, нарязан лук, черен и червен пипер, малко вода и олио.
Разбърквам сместа и с нея пълня половинките тиквички.
Слагам ги в тавичка намазана с олио и наливам вода на дъното.
Покривам тавата с фолио. Пека на умерена фурна 200 °C за половин час и махам фолиото.
Запичам още малко и слагам върху тиквичките настърган кашкавал.
Пека апетитните пълнени тиквички до разтопяване на кашкавала.
Поднасям пълнените тиквички поръсени с малко магданоз или копър и салатка.
Допълнително, който желае, може да си сложи кисело мляко, може да е сос от кисело мляко с чесън, сол и олио.