Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Бавно печен свински бут със сос от трюфел

Бавно печен свински бут със сос от трюфел

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
7281229
Бавно печен свински бут със сос от трюфел
Снимка: Polina Mateva
1 / 4
24/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
270 мин.
Порции
6
"Печеното свинско се нарязва на филета и се поднася със сос. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • свински бут - 2. 5 - 3 кг. или плешка /без кост/
  • лук - 1 глава
  • бира - 200 мл. или червено вино
  • сухи чушки - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • вода - половин ч.ч
  • джоджен - или градински чай по избор за дъното на съда
  • За маринатата
  • шарен пипер - 1 с.л. прясно смлян
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кориандър - 1 връзка пресен (или сушен)
  • зехтин - 100 мл.
  • чесън - 5 - 6 скилидки пресовани
  • кимион
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. или сос Уорчестър
  • мащерка - 1 - 2 щипки
  • розмарин - 1 щипка сух
  • За соса
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • трюфел - 1 бр.
  • течна сметана - 100 г
  • сос - от свинското печено
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се маринова от предния ден, като се намазва с кашата, получена от сместа на всички продукти.

В дълбок съд с капак или гювеч се разстилат на едри шайби лукът, бахарът, дафиновият лист и стръкове от джоджен или градински чай.

Слага се една две вилици за да има течност под месото и се долива бирата и малко вода.

Ако предпочитате, може скилидките чесън да не са пресовани, а чрез малки разрези да вкарате в месото.

Печете час и половина на 200 градуса, после отваряте и обръщате месото на другата страна, така ще е по-сочно. Ще се отдели сос, който ще вградите в сос със трюфел.

Печете още 2 часа на 170 градуса и се изключва да постои още половин час.

За соса се запържва маслото с брашното за тип бешамел и се добавя от соса на малки порции с непрекъснато бъркане до получаване на гладка смес. Прибавя се настърганият трюфел и сметаната да покъкри още 4-5 минути.

Печеното свинско се нарязва на филета и се поднася със сос. Да ви е сладко!

Бавно печеният свински бут със сос от трюфел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: