Начин на приготвяне
Месото се маринова от предния ден, като се намазва с кашата, получена от сместа на всички продукти.
В дълбок съд с капак или гювеч се разстилат на едри шайби лукът, бахарът, дафиновият лист и стръкове от джоджен или градински чай.
Слага се една две вилици за да има течност под месото и се долива бирата и малко вода.
Ако предпочитате, може скилидките чесън да не са пресовани, а чрез малки разрези да вкарате в месото.
Печете час и половина на 200 градуса, после отваряте и обръщате месото на другата страна, така ще е по-сочно. Ще се отдели сос, който ще вградите в сос със трюфел.
Печете още 2 часа на 170 градуса и се изключва да постои още половин час.
За соса се запържва маслото с брашното за тип бешамел и се добавя от соса на малки порции с непрекъснато бъркане до получаване на гладка смес. Прибавя се настърганият трюфел и сметаната да покъкри още 4-5 минути.
Печеното свинско се нарязва на филета и се поднася със сос. Да ви е сладко!
Бавно печеният свински бут със сос от трюфел е готов.