Гювеч със свински бут

Гювеч със свински бут
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Гювеч със свински бут - стойте и гледайте как изчезва от тавата"

Необходими Продукти

  • свински бут - 600 г
  • картофи - 4 бр. големи
  • патладжани - 1 бр.
  • грах - 2 ч.ч. замразен
  • чушки - 2 бр. червени
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • дафинов лист - 4 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета и го поставяме в голяма тава. Обелваме картофите и ги нарязваме на едро в тавата. Сипваме граха и нарязваме вътре чушките и патладжана.

Поръсваме с черен пипер и сол. Добавяме дафиновия лист. Заливаме с олиото и водата.

Объркваме и покриваме тавата плътно с алуминиево фолио.

Печем гювеча със свинско на 180 градуса 2 часа.

След това проверяваме готовността на ястието и ако се налага, печем гювеча със свински бут още малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Уникално вкусно!
25.11.2022 11:54