Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Пьоркьолт от свински бут

Пьоркьолт от свински бут

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Пьоркьолт от свински бут
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински бут - 600 г месо
  • лук - 3 бр. кромид стар
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • домати - 200 г смлени белени от консерва
  • олио
  • сол - на вкус
  • пипер меланж
  • захар - щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За този пьоркьолт взимаме уок тиган и го слагаме на котлона да загрява с малко олио.

2. През това време режем месото на кубчета.

3. Слагаме свинския бут в тигана, да се задушава, като добавим сол и пипер меланж на вкус.

4. Следва да обелим скилидките чесън и цели да ги сложим при месото.

5. След като месото е в полуготовност, добавяме лука, нарязан на полумесеци.

6. Запържваме лука и след това добавяме обелените и нарязани чушки, а след тях - и доматите.

7. Слагаме щипка захар и подправяме със сол - разбъркваме.

8. Готвим вкусната манджа до пълна готовност и сервираме топло.

9. Върху чинията в пьоркьолт от свински бут настъргваме кашкавал и слагаме стръкче прясна подправка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Неграмотна готвачка!!!
19.12.2021 20:07