Начин на приготвяне
1. За този пьоркьолт взимаме уок тиган и го слагаме на котлона да загрява с малко олио.
2. През това време режем месото на кубчета.
3. Слагаме свинския бут в тигана, да се задушава, като добавим сол и пипер меланж на вкус.
4. Следва да обелим скилидките чесън и цели да ги сложим при месото.
5. След като месото е в полуготовност, добавяме лука, нарязан на полумесеци.
6. Запържваме лука и след това добавяме обелените и нарязани чушки, а след тях - и доматите.
7. Слагаме щипка захар и подправяме със сол - разбъркваме.
8. Готвим вкусната манджа до пълна готовност и сервираме топло.
9. Върху чинията в пьоркьолт от свински бут настъргваме кашкавал и слагаме стръкче прясна подправка по избор.
Коментари