Провансалски кюфтета

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
241
1k
565
209
1
26/07/2020
"Перфектната чиния се състои от провансалски кюфтета и подходяща гарнитура към тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо670
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - щипка
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • масло - 50 г меко
  • копър - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. Провансал
  • хляб - 1 филия, пълнозърнест
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Смесете каймата със сол, черен пипер и поставете в хладилник за 15 минути. Смесете масло с билки и лимонов сок. Накиснете филията в студена вода за 10 минути. След това изстискайте и добавете към каймата. Направете 8 кюфтета с хляб.

Запържете ги на силен огън, след това намалете котлона и запържете още 10 минути.

Сложете приготвените пържени кюфтета в загрята чиния, залейте с олио и билки, гарнирайте с домати и пресен копър.

Провансалски кюфтета се поднасят с всякаква гарнитура - картофено пюре, сварен ориз, задушени зеленчуци или богата зелена салата.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар