Кюфтета с пълнеж

Кюфтета с пълнеж
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Как да направите кюфтетата още по-вкусни е лесна работа - просто им добавете плънка"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 грама
  • хляб - 3 бр. филийки сух
  • праз - 1/3 стрък
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • кисели краставички - 3 бр.
  • чубрица - на вкус
  • сминдух - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - колкото е необходимо за овалване на кюфтетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата прибавяме нарязан ситно праз, следите на филийките, предварително накиснати във вода или мляко и отцедени, чубрица, сминдух и черен пипер.

Омесваме добре каймата, разделяме на 10 еднакви части и оформяме топки. Всяка разстиламе върху набрашнена повърхност (по-лесно е с навлажнени ръце).

В средата на 5 от получените големи като шницели кюфтета слагаме от нарязаните краставички и яйца. Всяко от тези кюфтета с пълнеж покриваме с останалите други 5 също изтънени кюфтета.

Готовите оформени така кюфтета с пълнеж овалваме с брашно и изпържваме равномерно от двете страни.

Поднасяме с гарнитура по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Обичам да слагам и кашкавал,,някой път и грах,но него по-скоро за зеленчуковите кюфтета,мммм...чудни :)
19.01.2016 17:05
2