Печено Агне в Трап

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Печено Агне в Трап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
310 мин.
Порции
10
"Събирайте гостите, защото вече имате перфектната рецепта за печено агне"

Необходими Продукти

  • агне - 15 кг цяло
  • ориз - 1 кг
  • гъби - 1 кг
  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • агнешко було - 1 бр.
  • картофи - 1 - 2 кг
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • джоджен - пресен
  • бульон - 1 л.от бульона, в който сме варили дреболийте
  • пресен лук - 6 връзки
  • олио - 3 ч.ч.
  • масло - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнето се натрива добре със сол, отвън и отвътре. Оставя се да престои поне 12 часа.

Сваряваме си дреболиите в подсолена вода (без булото) за около 30 минути. Изваждаме ги оставяме да се отцедят и нарязваме на ситно. Запържваме ги в тенджера.

Добавяме нарязаните лук и гъби, пържим за 5 минути. Добавяме подправките и ориза. Разбъркваме добре. Добавяме бульона и варим докато оризът набъбне.

След като плънката е готова, пълним агнето и го зашиваме. Намазваме го с масло, поставяме клонки джоджен и покриваме с булото.

В тавата, в която ще се пече агнето, поставяме летви. Полагаме агнето и около него нареждаме картофите.

Агнето се пече в иззидан в земята трап. Преди да сложим да печем агнето, в трапа трябва да е горяла жар - минимум 4 часа.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в трапа върху жарта. Покриваме го с метален капак и запечатваме. Печем от 3 до 5 часа.

Печеното Агне в Трап е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: