Агне на пещ

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Агне на пещ1 / 4
06/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
12
"Класиката си е класика, а това печено агънце е кандидат за голяма трапеза.. Мераклии?"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 цяло младо и тлъсто агне + карантиите
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер
  • масло - 1/2 ч.ч. + за намазване на агнето
  • лук - 2 връзки зелен
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - няколко стръкчета пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън.

Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер.

Измийте белия и черния дроб, сърцето, стомаха, далачето и момицата и ги сварете във вода. Оставете ги да изстинат и ги нарежете дребно.

Загрейте в подходящ съд 1/2 ч.ч. масло и сложете да се запържат накълцаните връзки пресен лук, ориза, нарязаните агнешки дреболии, накълцания магданоз и пресен джоджен. Добавете сол на вкус и долейте от бульона на дреболиите. Оставете да ври, докато оризът набъбне.

Напълнете хубаво агнето с плънката и го зашийте. Намажете го с масло отвътре равномерно и го увийте в алуминиево фолио.

Сложете агнето да се пече за около 2 часа в пещ, която опалвате предварително.

Агнето на пещ е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Ястията печени в пещ не могат да се сравнят с нищо друго. Вкуса е уникален.
21.05.2018 20:56
1
страхил
страхил
Много тото бе без роли вкарва не става!
08.04.2014 22:20
1