Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Великденско агне

Торта Великденско агне

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта Великденско агне
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
13/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Какво ще кажете за едно такова агънце за Великден? И вълка сит, и агнето цяло"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сметана - 350 мл
  • сладко - 1/2 бурканче малини (около 200 - 300 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването.

Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Подгответе си формата (3D на агне), като я намажете с масло и поръсите леко с брашно. Изсипете сместа в едната половина на формата и затворете с втората част.

Печете кекса в загрята фурна на 170 градуса за 40-50 минути (проверявайте с клечка за зъби).

Извадете формата от фурната и оставете да се охлади.

Готовото кексово агне разрежете на две части. Разбийте сметаната и отделете 2/3 от нея. Към 1/3 от сметаната прибавете малиновото сладко и разбъркайте.

С тази смес намажете едната част и похлупете с другата. Внимателно изправете агнето и го поставете в подходящ поднос.

Украсете великденския сладкиш с останалата сметана.

Тортата Великденско агне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Страхотна идея
23.03.2016 12:02
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Много сладурска торта!
15.03.2016 13:45
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Разкошна е,много сладко агънце :) Чудесна идея за хора,които не обичат агнешко месо, за да спазят традицията на Гергьовден,вместо месо да си направят такава торта :)
15.03.2016 12:18