Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с крем фрикасе

Миди с крем фрикасе

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Миди с крем фрикасе
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Не си представяхме миди с крем фрикасе - оказа се невероятно удоволствие"

Необходими Продукти

  • миди - 1. 5 или 2 килограма
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • масло - 30 гр
  • жълтъци - 2 бр
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сметана - 100 мл
  • магданоз - 1 шепа нарязан или целина, мащерка - 1 клонче по желаниe
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1/2 глава малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за миди със сметана може да се приготви и без алкохол - просто заменете виното с бульон от зеленчуци.

Рецептата е лесна, за тези, които следят моите рецепти, знаете, че обичам мидите (и морски дарове) и можете да намерите рецепти за любителите на морски дарове.

Мидите са богати на протеини и са сред храните, богати на калций, желязо и магнезий и са лесни за приготвяне, просто добавете малко билки, кокосово мляко (когато искате да замените сметаната ) или чесън, за да направите добро празнично ястие.

Сосът е ароматизиран с мащерка, магданоз, чесън и малко лук, но можете да добавите стрък целина, за да го направите още по-добър.

Как да почистите мидите: Важно е да почистите мидите добре преди да ги консумирате, просто ги потопете в купа със студена подсолена вода. Отстранете мидите с отворени черупки.

Остържете мидите, за да ги почистите от всякакви примеси и отново изплакнете.

Ако имате замразени, гответе директно с виното и сметаната без да ги размразявате предварително!

В тенджера или дълбок тиган разтопете маслото.

Добавете чесъна и лука или шалот. Сотирайте, докато лукът е полупрозрачен, без да се зачервява.

Добавете мащерката. Овкусете леко със сол и щедро с черен пипер.

Добавете мидите, увеличете топлината и покрийте. Оставете на котлона за 5 минути, като разклащате постоянно.

Извадете неотворените миди и ги изхвърлете.

Филтрирайте сока по желание.

Добавете лимоновия сок, жълтъците, нарязания магданоз и сметаната. Едно средно по големина доматче също може да добавите за още по-свеж вкус по желание!

Сложете отново на котлона на слаб огън, да се сгъсти кремът фрикасе.

Върнете мидите в соса, поръсете с нарязан магданоз.

Невероятно вкусен е този крем, променя класиката и е невероятен. Отзивите бяха отлични ! Насладете се с мидите с крем фрикасе, можете да замените сметаната с кокосово мляко, добавете по желание шепа скариди.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: