Начин на приготвяне
Пилешкото филе запечатвам на тиган в малко масло - да получи лек загар.
Половин глава лук нарязвам на ситно и задушавам в дълбок тиган или тенджера, където съм загряла олиото и маслото.
След като омекне, слагам нарязан чесън, съвсем за кратко, че той прегаря бързо.
След това прибавям брашното, при непрекъснато бъркане за 3 минути, да се запече.
Следва вода или бульон, филето също и варим до желана гъстота.
Слагам дафинов лист, щипка куркума, мащерка, сол и чер пипер към вкусното фрикасе.
Готовото ястие подправям с лимонов сок.
Мащерката дава един фин аромат, който много добре си подхожда с останалите продукти, а куркумата придава свеж цвят на фрикасето.
Ако желаете опитайте рецептата за фрикасе с пилешко филе! Ще се радвам да споделите дали ви е допаднала.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото пиле фрикасе или другите ни изпитани рецепти за фрикасе.
Коментари