Начин на приготвяне
Тази рецепта за миди със сметана може да се приготви и без алкохол - просто заменете виното с бульон от зеленчуци.
Рецептата е лесна, за тези, които следят моите рецепти, знаете, че обичам мидите (и морски дарове) и можете да намерите рецепти за любителите на морски дарове.
Мидите са богати на протеини и са сред храните, богати на калций, желязо и магнезий и са лесни за приготвяне, просто добавете малко билки, кокосово мляко (когато искате да замените сметаната ) или чесън, за да направите добро празнично ястие.
Сосът е ароматизиран с мащерка, магданоз, чесън и малко лук, но можете да добавите стрък целина, за да го направите още по-добър.
Как да почистите мидите: Важно е да почистите мидите добре преди да ги консумирате, просто ги потопете в купа със студена подсолена вода. Отстранете мидите с отворени черупки.
Остържете мидите, за да ги почистите от всякакви примеси и отново изплакнете.
Ако имате замразени, гответе директно с виното и сметаната без да ги размразявате предварително!
В тенджера или дълбок тиган разтопете маслото.
Добавете чесъна и лука или шалот. Сотирайте, докато лукът е полупрозрачен, без да се зачервява.
Добавете мащерката. Овкусете леко със сол и щедро с черен пипер.
Добавете мидите, увеличете топлината и покрийте. Оставете на котлона за 5 минути, като разклащате постоянно.
Извадете неотворените миди и ги изхвърлете.
Филтрирайте сока по желание.
Добавете лимоновия сок, жълтъците, нарязания магданоз и сметаната. Едно средно по големина доматче също може да добавите за още по-свеж вкус по желание!
Сложете отново на котлона на слаб огън, да се сгъсти кремът фрикасе.
Върнете мидите в соса, поръсете с нарязан магданоз.
Невероятно вкусен е този крем, променя класиката и е невероятен. Отзивите бяха отлични ! Насладете се с мидите с крем фрикасе, можете да замените сметаната с кокосово мляко, добавете по желание шепа скариди.
Да ви е сладко!