Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Специалитет от пълнени пилешки филета - Фаджита

Специалитет от пълнени пилешки филета - Фаджита

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Специалитет от пълнени пилешки филета - Фаджита4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Горещо препоръчваме специалитетът от пълнени пилешки филета - Фаджита, ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 3 бр. (400 г)
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. жълта
  • чушки - 1 бр. зелена
  • eментал - 60 г настърган или друг на вкус
  • mоцарела - 60 г или кремообразно сирене
  • пармезан - 30 г
  • кориандър
  • магданоз
  • Марината
  • лимонов сок - 2 супени лъжици или портокалов
  • зехтин - 1 с.л. или масло
  • гхи
  • чесън - 1 скилидка смляна
  • кимион - ½ чаена лъжичка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Създадох тази рецепта с желание да е се усеща мексиканския вкус, но да има и европейски нюанси.

Резултатът беше чудесен и мисля, че си заслужава да си приготвите това ястие. Гостите и близките ви ще бъдат очаровани. Комбинацията от пиле с разноцветен пипер е класика в мексиканската кухня, но исках да се доближава повече и до европейския вкус!

Обичам да мариновам пилето, за да му придам много повече вкус. Отнема минута да го направите и просто трябва да нарежете пилешките гърди през средата по дължина. Ако са дебели ги нарежете на филета (но ако ви е трудно и така е добре).

В купичка смесете лимоновия или портокаловия сок, зехтина, скилидката чесън, кимиона и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Хубаво намажете пилешките гърди и оставете за 30 минути да се мариноват, можете да ги оставите и за една нощ да се мариноват в хладилника, това ще придаде на пилето много богат вкус.

Почистете чушките и ги нарежете на ивици. Обеления лук нарежете на полумесеци.

Загрейте зехтина (или друга мазнина по избор) в тиган и добавете лука и чушките.

Сотирайте зеленчуците на средно силен огън за около 10 минути или докато омекнат добре и се карамелизират. Подправете на вкус със сол и малко пипер. Извадете зеленчуците от тигана. Сложете ги в купа .

Добавете към сготвените зеленчуци сирената (ементал, пармезан, моцарела). Винаги можете да замените сирената по ваш вкус и да добавите примерно филаделфия и др.

Напълнете маринованите пилешки гърди и притиснете, за да се запечатат, не е необходимо да ги затваряте с клечки. По желание ги оваляйте в малко брашно преди да ги готвите, но може и без него.

Загрейте малко зехтин в тигана. Гответе от двете страни, около 5 минути на страна за малки пилешки гърди, ако са по големи около 10 минути на страна, докато сиренето се разтопи и пилешкото месо се сготви.

Общо за 10 минути са готови или 20 за по-големите. Можете също само да ги запечатате на тигана и да запечете във фурната за 20 минути. Изберете как ви харесва.

Сервирайте с гуакамоле, заквасена сметана, салца. Или салата по ваш вкус . Насладете се с моята авторска рецепта!

Специалитетът от пълнени пилешки филета - Фаджита е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: