Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Специалитет от пълнени пилешки бутчета в зелев лист

Специалитет от пълнени пилешки бутчета в зелев лист

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Специалитет от пълнени пилешки бутчета в зелев лист
Снимка: Ivelina
1 / 6
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Давайте червеното вино, че пълнените пилешки бутчета в зелев лист са готови"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • суджук - 2 бр. суров или дивечова наденица (добре овкусенa)
  • галета - 2 с .л .или 1/2 филийка хляб
  • вода - 1 чаша
  • бекон - 4 слайса
  • масло - 50 г
  • зехтин - или олио на вкус
  • кимион - 2 шипки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви една много вкусна рецепта за пълнени пилешки пържоли от бутчета с дивечова наденица или суджук, завити в зелев лист с бекон. Неустоимо вкуно ястие. Близко до кухнята на Гордън Рамзи и неговите пълнени бутчета с наденица.

За тази рецепта ще ви трябват около час-час и половина. Ето и как да приготвим специалитета от пълнени пилешки бутчета в зелев лист:

Първо обезкостявате пилешките бутчета (или купете готови обезкостени пилешки бутчета за пържоли без кожа).

Мариновайте пържолите със сол и черен пипер, мащерка, кимион, зехтин и розмарин за около 60 минути. Можете да ги овкусим и от предния ден. Така бутчетата ще бъдат добре овкусени.

Подгответе си плънката: освободете наденицата или суджука от обвивката. За рецептата е важно наденицата да е хубаво качество или домашна.

Сложете надениците в купа, добавете яйцето, галетата (или филийката, намокрена с две супени лъжици мляко) и нарязан на ситно лук (1-2 с.л.), по желание може да сотирате нарязания лук за кратко.

Разбъркайте, като размачкате с ръце, за да се смесят добре продуктите. Посолява се на вкус (преценете соленоста на наденицата и това че ще е във зелев лист, който също е солен), добавя се и черен пипер - оставя се да отдъхне за минутка.

Разделете сместа на четири топки. Разпределете върху всяка пържола. Сложете топче с големина на топка за голф или малко по-големи. Навийте по дължина. Поставете всяко върху голям зелев лист и завийте на пакетче или голяма сарма. Много добре се запазва формата в зелевия лист, без да е необходим конец или друго за целта. Увийте върху така направените сарми по едно парче фино нарязан дивечов бекон слайс или др.

Накрая намажете със зехтин екстра върджин и разнесете краве масло отгоре на късчета.

Прехвърлете пълнените пържоли от бутчета в тавичка. Налейте около 150 мл вода или половината течност да е зелева чорба.

Печете на 200 градуса около 60 минути. Проверявайте, ако е необходимо гответе още малко. За най-добър резултат ги гответе в гювеч или плик - добре затворени. Другият вариант е в тенджера под налягане, като след 20 минути извадете и запечете във футната за още 15 минути или докато се зачервят апетитно.

Сервирайте пълненото пиле с наденица с варени картофи и чаша червено вино.

Приятно приготвяне на този специалитет.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: