Начин на приготвяне
Обелете патладжаните, но не напълно, оставете ги шарени. Нарежете ги на дебели шайби.
Ако ползвате от тъмните патладжани ги посолете и ги оставете да си пуснат горчивата вода, шарените нямат нужда. Нарежете доматите на тънки шайби, чесъна на филийки, и магданоза на ситно.
Намазнете дъното на голяма тенджера и започнете да редите:
Ред патладжани, ред домати, мъничко чесън и обилно магданоз, посолявате и слагате мъничко зехтин.
Повтаряте докато не свършат продуктите. Сипете 2 пръста вода в тенджерата и сложете на среден огън.
Задушавайте докато зеленчуците омекнат и станат много крехки, ако се налага добавете още водичка. Сервирайте вкусната имамбаялдъ, поръсена с пресен магданоз.
Вегетарианската Имамбаялдъ с шарени патладжани е готова.