Начин на приготвяне
Патладжаните се слагат в гевгир и се поръсват със сол. Оставят се да престоят около час. Листовете за лазаня се бланшират по указания на опаковката.
Разстилат се на един пласт върху чиста кърпа. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Маже се масло за печене. Чесънът се запържва в зехтина.
Добавят се патладжаните. Добавя се с бъркане доматения сос и босилека. Държи се на огъня 5 мин. Поръсва се дъното на формата за печене 2 с.л. от доматения сос. Първият лист се залива със доматен сос сиренето, поръсва се с люспи масло.
В тази последователност се редят и останалите листи за лазаня, като се завърши с доматения сос, сиренето и маслото. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 30 мин. Оставя се да престои 10 мин. преди сервиране.