Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Вегетарианска лазаня с патладжани

Вегетарианска лазаня с патладжани

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Вегетарианска лазаня с патладжани1 / 2
02/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр., на едро
  • сол - 1 с.л., едра
  • кори за лазаня - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • доматен сос - 3 ч.ч. 750 мл.
  • босилек - 4 листа, пресен, накъсани
  • сирене - 1 3/4 ч.ч., рикота
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60)
  • масло - 4 с.л., на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се слагат в гевгир и се поръсват със сол. Оставят се да престоят около час. Листовете за лазаня се бланшират по указания на опаковката.

Разстилат се на един пласт върху чиста кърпа. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Маже се масло за печене. Чесънът се запържва в зехтина.

Добавят се патладжаните. Добавя се с бъркане доматения сос и босилека. Държи се на огъня 5 мин. Поръсва се дъното на формата за печене 2 с.л. от доматения сос. Първият лист се залива със доматен сос сиренето, поръсва се с люспи масло.

В тази последователност се редят и останалите листи за лазаня, като се завърши с доматения сос, сиренето и маслото. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 30 мин. Оставя се да престои 10 мин. преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: