Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Имамбаялдъ с печен патладжан

Имамбаялдъ с печен патладжан

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Имамбаялдъ с печен патладжан
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"За имама не знаем, но ние със сигурност ще припаднем от разкошния вкус на този прочит на класическата рецепта"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. над среден размер
  • домати - 6 добре узрели
  • лук - 4 глави кромид
  • чушки - 1 червена
  • магданоз - връзка
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • слънчогледово масло - 5 с.л.
  • зехтин - 2 с.л. първокачествен
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • кимион - ½ ч.л. на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две, посоляват се и се захлупват в намаслена тавичка във фурната на 200 градуса за 15 мин. Издълбава се меката им част и се нарязва на ситно.

Чушката се изпича, почиства и нарязва на ситно. Доматите се настъргват, а лукът се нарязва не много едро. Чесънът се смачква и накълцва заедно с 2-3 стръка магданоз.

В маслото се задушава всичко заедно с подправките и сол докато ви хареса. С получената смес се напълват добре патладжаните.

Поставят се във фурната на 180 градуса с половин чашка вода за 40 мин.

След това се поръсват с магданоз и зехтин. Страхотна имамбаялдъ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: