Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш със сладко и сметана

Сладкиш със сладко и сметана

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Сладкиш със сладко и сметана
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сладкиш за комплименти - даваме и рецептата"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно от спелта - 200 г
  • кокосова захар - 100 г
  • зехтин - 40 мл или олио от гроздови семки
  • вода - 230 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л. + 1 с.л. оцет или лимонов сок
  • малини - 100 г пресни или замразени
  • За крема
  • кокосова сметана - от 1 кен кокосово мляко
  • мед - 20 г или агаве
  • За сладкото
  • малини - 125 г пресни или замразени
  • мед - 10 г или агаве
  • чиа - 5 г семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

БЛАТА:

Сложете всички съставки без малините в купа и разбъркайте много добре.

Добавете малините и разбъркайте внимателно, така че да се разпределят равномерно в сместа

Изсипете сместа във формичка 20х20см, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха.

Оставете на решетка да изстива и междувременно пригответе крема и сладкото.

КОКОСОВИЯ КРЕМ:

Смесете кокосовата сметана с меда и оставете в хладилника.

МАЛИНОВОТО СЛАДКО:

Сложете малините в тиган на среден огън и ги намачкайте добре.

Дръжте ги не повече от 3-4 минути, така че да се стоплят и да си пуснат соса.

Добавете меда и разбъркайте, след което изсипете в купичка и добавете чиа семената. Разбъркайте добре и сложете в хладилника да изстине и да се сгъсти.

СГЛОБЯВАНЕ:

Преместете изстиналия вече блат в подходяща чиния.

Разпределете кокосовия крем отгоре, а върху него и изстиналото и сгъстено вече сладко.

Разрежете сладкиша на квадратчета и съхранявайте в хладилник.

Сладкишът със сладко и сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Здравословно , красиво и апетитно.
01.08.2020 13:36
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Страхотна рецепта !
01.08.2020 13:34