Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Птиче месо с прясно зеле в глинен съд

Птиче месо с прясно зеле в глинен съд

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Птиче месо с прясно зеле в глинен съд
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
01/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Приятен апетит с вкусната гозба от птиче месо с прясно зеле"

Необходими Продукти

  • месо - 1 кг разфасовано птиче месо (пиле, патица, пуйка, юрдечка)
  • растително масло - 3 с.л.
  • зелка - 1 средно голяма
  • чушки - 3 червени
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 добре узрял
  • целина - 4 стръка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката и останалите зеленчуци, без едната чушка, нарежете на ситно. Посолете и омачкайте с ръце.

Прибавете червен и черен пипер, мазнината и объркайте с птичето месо.

Поставете в глинен съд с капак, добавете чушката на едри парчета и 100 мл. вода.

Нека гювечът да престои във фурната на 150 градуса за 3. 5-4 часа.

Птичето месо с прясно зеле в глинен съд е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: