Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофки с пармезан и кашкавал на фурна

Картофки с пармезан и кашкавал на фурна

Картофки с пармезан и кашкавал на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Картофки с пармезан и кашкавал на фурна - перфектните продукти създават перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • кренвирши - 1 бр.
  • риган
  • пармезан - 80 г
  • кашкавал - 80 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребни картофки се измиват, заливаме със студена вода и се варят докато омекнат.

Отцедените картофи леко се охлаждат, обелваме и срязваме на две части по дължина.

Нареждат се в тава върху хартия за печене, между тях се поставя кръгчета кренвирш.

Овкусяват се с малко морска сол, риган и олио. Поръсваме с настърган пармезан и кашкавал.

Печем картофите на 180 С докато се зачервят. Сервираме с пресни зеленчуци.

Лесно, вкусно и бързо се приготвя! Добър апетит!

Картофките с пармезан и кашкавал на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: