Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Лесен желиран сладкиш с праскови

Лесен желиран сладкиш с праскови

Лесен желиран сладкиш с праскови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Лесен желиран сладкиш с праскови, с който и децата ще се справят"

Необходими Продукти

  • меденки - 2 бр.
  • праскови - 1 бр.
  • крем
  • извара - 250 г
  • пудра - 100 г
  • течна стевия - 2 капачки
  • ванилия
  • течна сметана - 200 мл
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен лесен и вкусен сладкиш за лятото.

Готови меденки се нарязват на кубчета, измитата праскова се нарязва също на кубчета.

Приготвя се кремът, като в купа се разбива течна сметана, извара, пудра захар, течна стевия и една ванилия.

Разбърква се с миксер докато сгъсти, ако стане прекалено гъсто се разрежда с 2-3 с.л. прясно мляко да се получи като крем. Желатинът се накисва със студена вода - 40 мл.

Разтопява се в микровълновата за секунди и смесваме с крема.

В купа върху фолио сипваме 2-3 лъжици крем, отгоре нареждаме парчета от прасковата и меденките. Покрива се с крем, отново праскови и меденки, завършваме с крема.

Желираният сладкиш се оставя 1 нощ да стегне. Обръща се в чиния, декорация с резени праскови и готово.

Лятно, свежо и без печене! Лесният желиран сладкиш с праскови е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: