Начин на приготвяне
Чудесен лесен и вкусен сладкиш за лятото.
Готови меденки се нарязват на кубчета, измитата праскова се нарязва също на кубчета.
Приготвя се кремът, като в купа се разбива течна сметана, извара, пудра захар, течна стевия и една ванилия.
Разбърква се с миксер докато сгъсти, ако стане прекалено гъсто се разрежда с 2-3 с.л. прясно мляко да се получи като крем. Желатинът се накисва със студена вода - 40 мл.
Разтопява се в микровълновата за секунди и смесваме с крема.
В купа върху фолио сипваме 2-3 лъжици крем, отгоре нареждаме парчета от прасковата и меденките. Покрива се с крем, отново праскови и меденки, завършваме с крема.
Желираният сладкиш се оставя 1 нощ да стегне. Обръща се в чиния, декорация с резени праскови и готово.
Лятно, свежо и без печене! Лесният желиран сладкиш с праскови е чуден.