Бисквити с лимец и ябълки

Бисквити с лимец и ябълки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
9
"Пълната чиния с бисквити с лимец и ябълки за изпразва за секунда"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 мл разтопено
  • мед - 2 с.л.
  • ябълки - 1/2 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • брашно от лимец - 200 г
  • брашно от просо - 50 - 70 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита ябълка се нарязва на ситно, смесва се с меда, канелата и джинджифила и се разбърква добре, докато се разтопи.

Добавя се едно яйце, разбъркваме с вилица и сипваме разтопено масло. Прибавя се брашното от лимец, после от брашното от просо, бакпулвера, разбъркваме на гъста смес. С лъжица се оформят 9 бисквити.

Нареждат се върху хартия за печене в широка тава.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто - около 12-15 минути.

Бисквитите с лимец и ябълки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: