Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява до 180 градуса. Почистете ябълката от семките и вътрешността и без да я белите я настържете.
Разбийте леко яйцето със заквасената сметана, захарта и ваниловата захар.
Пресейте брашното с бакпулвера в купа и към тях сипете триците, индийското орехче и канелата. Налейте течната смес, сложете настърганата ябълка и маста и забъркайте с лъжица меко тесто. Ако е прекалено течно добавете си още малко брашно.
Покрийте тавичката на фурната с хартия за печене и с помоща на две лъжици взимайте от сместа - с едната загребвате, с другата избутвате върху хартията и сплесквате и заглаждате тънки бисквитки. Разполагайте ги на разстояние една от друга.
Изпечете на два пъти в загрятата фурна до тъмно златист загар и след изваждане ги оставете хубаво да изстинат без да ги полагате една върху друга. Най-добре е да ги повредите върху решетка.
Поднесете с мляко, чай или кафе.
Да ви е сладко!