Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пълнозърнести бисквити с лимец, ябълка и канела

Пълнозърнести бисквити с лимец, ябълка и канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнозърнести бисквити с лимец, ябълка и канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
12
"Здравословни бисквитки, които може да се съхраняват по-дълго време - чудесно, нали"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г пълнозърнесто, от лимец
  • ябълки - 1 бр. голяма или 2 малки (около 150 г почистена)
  • лимонов сок - сок от 1/4 лимон
  • кокосово масло - 80 г или свинска мас, пречистена
  • захар - 80 г кафява
  • канела - 1/2 ч.л. на прах
  • ванилия - 1 пакетче
  • кисело мляко - 50 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистената ябълка с лимоновия сок и захарта в блендер. Пуснете да се смели за няколко секунди.

Вариант е и плодът да се настърже на фино ренде и тогава веднага да се смеси със сока от цитруса и захарта.

Содата разбъркайте при киселото мляко.

Сипете брашното с канелата и ванилията в купа и към тях сложете млякото, ябълката на пюре със захарта и кокосовото масло (със свинска мас също се получава страхотно, но трябва да се използва пречистена и без миризма).

Забъркайте с шпатула или дървена лъжица до постигане на хомогенна смес. Ако е рядка, добавете малко брашно, а ако е много гъста - малко кисело мляко или още настъргана ябълка.

Взимайте от тестото с лъжица и слагайте купчинка в тава, покрита с хартия за печене. Сплесквайте и оформяйте кръгли и тънки бисквити. Те могат да се оформят и на ръка, но ръцете трябва да се намазняват обилно, за да не лепне.

Изпечете ябълковите бисквити на два пъти във фурна загрята на 180 градуса. Готови са, когато почервенеят по ръбчетата и замиришат приятно - 15-18 минути.

Колкото по-тънки, толкова по-хрупкави ще са бисквитките. За да се запазят такива, съхранявайте в добре затворен съд или кутия.

Да ви е сладко!

Пълнозърнестите бисквити с лимец, ябълка и канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: