Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от картофи по тиролски

Огретен от картофи по тиролски

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119140
Огретен от картофи по тиролски1 / 2
11/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Не си представяме живота без вкусен Огретен от картофи по тиролски"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (или сметана)
  • сирене - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр
  • кашкавал
  • черен пипер
  • галета
  • краве масло - 60 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се варят в малко подсолена вода до разваряване и се стриват.

Прибавят се половината от маслото, сиренето и млякото (сметаната).

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тортената форма (или кръгъл съд), обилно намазана с масло и наръсена с галета, и се заглажда.

На повърхността се правят със супени лъжици на равни разстояния 4 вдлъбнатини, в които се слага по малко масло и се чуква от ниско по 1 яйце.

Ястието се пече в умерена фурна, докато белтъкът побелее, наръсва се с настърган кашкавал и нарязан магданоз и се държи още 2 мин във фурната.

Огретенът се поднася топъл с айран, домашен или друг зеленчуков сок и салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: