Начин на приготвяне
Изключително интересна, вкусна, бързичка и лесна майонеза с паприка, която се приготвя в 3 стъпки само за 3 минути!
1. В стъклен буркан чукваме 1 прясно домашно яйце и сипваме 1 к.ч. слънчогледово масло – олио.
2. Овкусяваме с 3 щипки хималайска сол, 2-3 щипки лимонтузу и 1 к.л. сладък червен пипер – паприка.
3. Потапяме пасатора и започваме да пасираме от дъното на буркана, с много бавно и плавно изтегляне нагоре. След около 15 секунди домашната майонеза е готова!
Чудна цветна майонеза с приятно изненадващ привкус на червен пипер - паприка, подходяща за топване с домашни гризини, солети, пълнозърнести крекери, солени бисквити, начос или домашен чипс, както и като добавка към любимата картофена салата, паста, спагети или сандвичи за пикник!