Майонеза с паприка

Майонеза с паприка
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Общо
3 мин.
Порции
2
"Апетитна майонеза с паприка - опитайте я"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч. слънчогледово
  • хималайска сол - 3 щипки
  • лимонтузу - 2 - 3 щипки, на вкус
  • паприка - 1 к.л. сладък червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително интересна, вкусна, бързичка и лесна майонеза с паприка, която се приготвя в 3 стъпки само за 3 минути!

1. В стъклен буркан чукваме 1 прясно домашно яйце и сипваме 1 к.ч. слънчогледово масло – олио.

2. Овкусяваме с 3 щипки хималайска сол, 2-3 щипки лимонтузу и 1 к.л. сладък червен пипер – паприка.

3. Потапяме пасатора и започваме да пасираме от дъното на буркана, с много бавно и плавно изтегляне нагоре. След около 15 секунди домашната майонеза е готова!

Чудна цветна майонеза с приятно изненадващ привкус на червен пипер - паприка, подходяща за топване с домашни гризини, солети, пълнозърнести крекери, солени бисквити, начос или домашен чипс, както и като добавка към любимата картофена салата, паста, спагети или сандвичи за пикник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: