Начин на приготвяне
Измийте пуешкото, подсушете го, нарежете и разбъркайте с червения пипер и щипка сол.
Загрейте в тиган олиото и запържете месото от всички страни до златисто.
Извадете го и поставете в чиния.
В тигана запържете нарязания на ситно лук и чесън и добавете нарязаната на кубчета чушка.
През това време обелете домата, намачкайте го или пасирайте.
Изсипете домата и доматения концентрат към зеленчуците и разбъркайте за 1-2 минути.
Прибавете пуешкото и налейте бульона.
Похлупете, оставете да заври и задушавайте на слаб огън за около 15-20 минути.
В купичка разбъркайте заквасената сметана с брашното и изсипете в тигана.
Подправете със сол, черен пипер и захар.
Разбъркайте и задушавайте за около 5 минути вкусния паприкаш.
Изключете котлона и оставете под капака за 10-15 минути.
Сервирайте унгарския паприкаш с любимата ви гарнитура.