Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Манджи»Унгарски паприкаш с пуешко

Унгарски паприкаш с пуешко

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Унгарски паприкаш с пуешко
Снимка: Juliya
1 / 2
17/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сервирайте унгарския паприкаш с любимата ви гарнитура."

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 400 г
  • лук - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр. голям
  • доматен концентрат - 1/2 с.л.
  • бульон - 120 мл (или вода)
  • заквасена сметана - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • захар - щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото, подсушете го, нарежете и разбъркайте с червения пипер и щипка сол.

Загрейте в тиган олиото и запържете месото от всички страни до златисто.

Извадете го и поставете в чиния.

В тигана запържете нарязания на ситно лук и чесън и добавете нарязаната на кубчета чушка.

През това време обелете домата, намачкайте го или пасирайте.

Изсипете домата и доматения концентрат към зеленчуците и разбъркайте за 1-2 минути.

Прибавете пуешкото и налейте бульона.

Похлупете, оставете да заври и задушавайте на слаб огън за около 15-20 минути.

В купичка разбъркайте заквасената сметана с брашното и изсипете в тигана.

Подправете със сол, черен пипер и захар.

Разбъркайте и задушавайте за около 5 минути вкусния паприкаш.

Изключете котлона и оставете под капака за 10-15 минути.

Сервирайте унгарския паприкаш с любимата ви гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: