Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с бекон и сладко-кисел сос

Макарони с бекон и сладко-кисел сос

Макарони с бекон и сладко-кисел сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
08/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бързи и лесни макарони с бекон и вкусен сос"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бекон - 150 г
  • домати - 8 бр.
  • стафиди - 3 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието върху пакета.

Докато макароните се варят, си пригответе соса.

Загрейте олиото и в него запържете нарязания на кубчета бекон, докато придобие червеникав загар.

Обелете и рендосайте доматите, и ги прибавете към запържения бекон. Гответе около 10 минути, след което прибавете стафидите.

Подправете соса за пастата с риган, черен пипер, захар и сол на вкус. Разбъркайте добре и гответе още 5 минути.

Отцедете водата от сварената паста и ги разпределете в чинии, след което ги полейте с готовия сос.

Така приготвените макарони с бекон и сладко-кисел сос поръсете обилно с настърган кашкавал и поднесете, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: