Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол в сладко-кисел сос

Карфиол в сладко-кисел сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Карфиол в сладко-кисел сос
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Обичаме карфиол, но точно в тази рецепта чудесният вкус се дължи на сладко-киселият сос"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 - 1.2 кг, съвсем пресен
  • зехтин - 9 с.л. висококачествен
  • ябълков оцет - ½ ч.ч.
  • захар - 100 г
  • доматено пюре - 70 г, двоен концентрат
  • соев сос - 4 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно накъсайте карфиол на розички. Сварете го на пара за 4-5 минути и го извадете от съда.

В тенджерка сложете 1 с.л. зехтин, оцет, захар, доматено пюре, соев сос и сос Уорчестър.

Разбъркайте добре и оставете да заври. Размийте брашното в ½ ч.ч. студена вода и го добавете, като разбърквате.

Свалете соса от огъня, когато ви хареса на гъстота. Когато сервирате, поставете в чинията карфиолените розички, леко посолете, поръсете с черен пипер и 2 с.л. зехтин.

Отгоре щедро залейте със соса. По желание украсете карфиола в сладко-кисел сос със зеления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: