Фасулец чорбица

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Фасулец чорбица
Снимка: Ваня Величкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
252 мин.
Порции
6
"Любимата от детството боб чорба, която е на почит у дома"

Необходими Продукти

  • фасул - 2 ч.ч. едър
  • вода - 3 л
  • сол - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • джоджен - пресен 1/2 връзка
  • червен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбречетата, сиреч едрия фасул накиснете от предната вечер.

Сменете водата и напълнете тенджерата, в която ще варите догоре с вода, тъй като този боб отнема повече време за варене.

Варете на умерена температура. Сменете първата вода.

Когато бобът започне да омеква, добавете лук и морков, нарязани на едро.

Запържете в масло брашното и червения боб, след което добавете към омекналия вече боб.

Добавете сол и обилно поръсете вкусната боб чорба с джоджен.

Консумирайте фасулец чорбица с любов и топъл хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: