Начин на приготвяне
В тенджерата под налягане се наместват агнешките главички и се заливат с 1. 5 л. вода. Добавя се малко сол, дафиновите листа, няколко зърна черен пипер и бахар. Сваряват се за 40 минути от завирането.
Сварените агнешки главички се обезкостяват, изважда се и агнешкият мозък, а езикът се обелва, докато е още топъл и се нарязва на парченца.
На огъня се поставя тенджерата за супата, капва се малко олио и се запържва накълцаният лук заедно с настъргания морков. След малко се прибавят картофите, нарязани на кубчета.
Залива се с една кана топла вода и след като заври, се прибавя от бульона, в който са се варили главичките, преди това прецеден. Докато се вари, се прибавя нарязаната чушка, малко сол на вкус и смлян черен пипер.
След 10-тина минути се пуска и фидето, а след 3-4 минути се прибавя обезкостеното месо и настърганият обелен домат.
Агнешката супичка се вари още 3-4 минути. Преди да се смъкне от огъня налях една кафена чашка прясно мляко и накълцания девесил.
Чорбицата от агнешки главички е готова.