Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Пържен патладжан с малко мазнина

Пържен патладжан с малко мазнина

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Малко мазнина, много патладжан и едно перфектно ястие, което толкова обичаме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 8скилидки
  • магданоз - пресен
  • брашно
  • мазнина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, почистваме ги от дръжките.

Нарязваме ги на колелца според желания размер. Осоляваме колелцата патладжан и ги прехвърляме в гевгир.

Оставяме ги около 30 минути, да си пуснат черния цвят.

На котлона слагаме тефлонов тиган и добавяме 1-2 с.л мазнина.

В чиния слагаме брашно.

Овалваме всяко колелце в брашното и пържим до златист цвят.

Хубаво е тиганът да не остава напълно сух, когато това се случи, добавяме по 1 с.л. мазнина.

Гарнираме пържения патладжан със струйка оцет, настърган или пресован чесън и поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз!

Бон Апети с този пържен патладжан с малко мазнина!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: