Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Топло мезе с пилешко за бира

Топло мезе с пилешко за бира

Топло мезе с пилешко за бира
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Когато мезето е топло, а бирата студена е най-добре"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. сварено
  • яйца - 3 големи
  • лук - 1 малка глава
  • сирене - 60 г натрошено
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо до готовност, обезкостява се и нарязваме на ситно без кожата.

Поръсва се с малко сол и черен пипер.

В купа се разбиват яйцата, добавяме натрошено сирене и подправки на вкус- сол, черен пипер, риган.

Загрява се олио и масло, запържваме ситно нарязан лук да омекне, добавяме месото, разбъркваме за минута и сипваме яйчената смес.

Печем омлета на слаб огън, докато сгъсти и няма течна съставка.

Обръща се с широка лъжица да се запече и от другата страна.

Сервираме биреното мезе, поръсено с нарязан магданоз.

Чудесно топло мезе с пилешко за бира! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: