Начин на приготвяне
Хрупкаво мезе за бира под формата на соленки с маслини.
Кашкавалът се настъргва на дребно ренде.
Маслините се нарязват на колелца.
Брашното се поставя в купа и към него се добавя нарязаното на малки кубчета студено масло, солта и черния пипер. Претрива се през пръсти до получаване на пясъчно тесто.
Добавят се кашкавал, маслините и водата. Замесва се тесто набързо. Тестото само се прехвърля, не се меси дълго. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто се разточва на тънко през стреч фолио.
Изрязват се кръгли соленки с размер 6 сантиметра. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене.
Соленките се пекат на 180 градуса 15 минути.
Получават се около 40 броя много вкусни и хрупкави соленки, които са идеалното мезе за бира.
Да ви е вкусно!