Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Бирени мезета»Хрупкаво мезе за бира

Хрупкаво мезе за бира

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Хрупкаво мезе за бира
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Апетитно мезе за бира, с което ви казваме наздраве"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • маслини - 70 г без костилки
  • кашкавал - 40 г
  • краве масло - 80 г студено
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - 2 - 4 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хрупкаво мезе за бира под формата на соленки с маслини.

Кашкавалът се настъргва на дребно ренде.

Маслините се нарязват на колелца.

Брашното се поставя в купа и към него се добавя нарязаното на малки кубчета студено масло, солта и черния пипер. Претрива се през пръсти до получаване на пясъчно тесто.

Добавят се кашкавал, маслините и водата. Замесва се тесто набързо. Тестото само се прехвърля, не се меси дълго. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.

Охладеното тесто се разточва на тънко през стреч фолио.

Изрязват се кръгли соленки с размер 6 сантиметра. Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене.

Соленките се пекат на 180 градуса 15 минути.

Получават се около 40 броя много вкусни и хрупкави соленки, които са идеалното мезе за бира.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: