Рачено мезе за бира

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Рачено мезе за бира
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Рачено мезе за бира - и замириса на море"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 1 пакет 12 бр.
  • яйца - 2 бр,
  • царевично брашно - 1 в.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една рецепта за едно хубаво бирено мезе, което се приготвя бързо.

В една голяма чиния слагаме царевично брашно, сол и черен пипер и разбъркваме добре сухата смес.

В купа счукваме две яйца и ги разбиваме добре.

Загряваме мазнина в един голям незалепващ тиган и взимаме едно рачено рулце, потапяме в разбитите яйца първо, после в сухата смес и пускаме в горещото олио.

Запържваме ги всички по същия начин до златист свят.

Сервираме раченото мезе за бира топло, може и с някакъв начин чеснов сос или с кетчуп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: