Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински гърди с кожа на грил тиган

Свински гърди с кожа на грил тиган

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Свински гърди с кожа на грил тиган
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Апетитът идва с тези крехки свински гърди на грил тиган"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 800 г с кожа
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди е едно от най-вкусното месо и почти няма нужда от мариноване. Достатъчно е месото да е прясно, с тънка кожичка, която при изпичане става хрупкава, а мазнинката по тях ги запазва сочни.

Обикновено се продават нарязани като бекон', но ако парчето месо е цяло, се нарязва на дебелина 1-1.5 сантиметър.

Месото не се чука, а леко се притиска с ръце.

В повечето рецепти за печени свински гърди са дадени различни маринати, но както аз в началото споменах, няма нищо по-вкусно от натурално изпечено месо на грил тиган или скара.

Грил тиганът се загрява хубаво.

Поставят се нарязаните гърди.

Обръщат се когато ребрата на грил тигана са се изличили и гърдичките се зачервят.

След като гърдите са готови, се изваждат в тавичка и чак тогава се посоляват и поръсват с прясно смлян черен пипер.

Внимание! Не се солят предварително, защото солта стяга месото и става по жилаво.

Изпечените свински гърди с кожа на грил тиган се сервират с гарнитура по желание, но резенчета лимон са задължителни.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: