Начин на приготвяне
Свинските гърди е едно от най-вкусното месо и почти няма нужда от мариноване. Достатъчно е месото да е прясно, с тънка кожичка, която при изпичане става хрупкава, а мазнинката по тях ги запазва сочни.
Обикновено се продават нарязани като бекон', но ако парчето месо е цяло, се нарязва на дебелина 1-1.5 сантиметър.
Месото не се чука, а леко се притиска с ръце.
В повечето рецепти за печени свински гърди са дадени различни маринати, но както аз в началото споменах, няма нищо по-вкусно от натурално изпечено месо на грил тиган или скара.
Грил тиганът се загрява хубаво.
Поставят се нарязаните гърди.
Обръщат се когато ребрата на грил тигана са се изличили и гърдичките се зачервят.
След като гърдите са готови, се изваждат в тавичка и чак тогава се посоляват и поръсват с прясно смлян черен пипер.
Внимание! Не се солят предварително, защото солта стяга месото и става по жилаво.
Изпечените свински гърди с кожа на грил тиган се сервират с гарнитура по желание, но резенчета лимон са задължителни.
Приятен апетит!