Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински бонфиленца на грил тиган със сос от синьо сирене

Свински бонфиленца на грил тиган със сос от синьо сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свински бонфиленца на грил тиган със сос от синьо сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
3
"Приятен апетит с крехките свински бонфиленца на грил тиган"

Необходими Продукти

  • свинска рибица - 1 бр. 450 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол на вкус
  • сос със синьо сирене
  • сметана - 500 г готварска
  • синьо сирене - 100 г
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • индийско орехче - 2 щипки или на вкус
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на соса, като загреете сметаната на слаб до умерен огън и в нея натрошите синьото сирене.

Бъркайте, докато то се разтопи и сместа стане гладка.

Овкусете със черен пипер, индийско орехче и сол и оставете сосчето на много слаб огън, разбърквайки от време на време, за да не загори.

Почистете свинската рибица от ципи и излишна мазнина по повърхността. Натрийте месото с черен пипер, сол не слагайте за момента.

Загрейте грил тиган на силен огън и го намазнете хубаво със зехтин. Когато се е нагорещил достатъчно, сложете бонфилето цяло и запечатайте до хубав загар от всички страни.

Опитайте да не обръщате за доопичане от страна, която вече е придобила загар, защото това изсушава месото.

Извадете рибицата върху кухненска дъска, покрийте с фолио или чиния и почакайте 5 минути.

През това време си нагледайте соса и ако е готов, дръпнете от огъня. Не му е нужно повече от 10-15 минути къкрене на много слаб огън.

Нарежете месото на дебелички шайби. При разрязване трябва е розово отвътре.

Запечатайте от всяка страна бонфиленцата в нагорещения на силен огън грил тиган, като добавите още малко мазнинка.

Не препичайте прекалено, за да не изсушите свинското печено.

Максимум минутка от всяка страна би било достатъчно, но все пак зависи и колко дебели парчета сте отрязали.

Сервирайте бонфилетата с ароматния сос и консумирайте, докато свинските бонфиленца на грил тиган със сос от синьо сирене са топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: