Мързелива Паея със зелен боб и пилешко месо

18/08/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо176
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Паеля

Начин на приготвяне

В тиган загрейте зехтина и изпържете чушките, предварително нарязани на ленти.

Извадете и заделете. Сложете месото и го запържете до златисто.

Добавете зеленчуците и запържете и тях добре.

Настържете домата и добавете в него чесъна, предварително пресован.

Сложете ги в тигана. Запържете за кратко и добавете ориза.

След 2 минути налейте вода (на 2 ч.ч. ориз- 6 ч.ч. вода).

Натрошете бульона, сложете подправките и прехвърлете лесната паеля в тавичка за печене.

Подредете отгоре чушките във форма на слънце и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете сложете клончето розмарин, затворете с капак и оставете мързеливата Паея със зелен боб и пилешко месо да се задуши и поеме аромата.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар