Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на хапки. Ползвах обезкостени пилешки бутчета без кожа.
Почистете и нарежете всички зеленчуци без лютивата чушка.
Загрейте олиото и запържете за кратко месото. След няколко минути прибавете лука и чесъна. Задушете и тях, като бъркате периодично.
Добавете картофите, зеления боб и морковите. Накрая прибавете подправките. Гответе на слаб котлон 10 минути.
Прехвърлете ястието в тава и долейте топла вода, колкото да покрие продуктите.
Ако сте любител на пикантните храни, сложете една лютива чушка.
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете гювеча да се пече около 60 минути до готовност.
След като гювечът с пилешко и зелен боб е готов, поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!