Начин на приготвяне
Почистеният зелен боб сварете в подсолена вода, докато омекне. Прецедете и оставете настрана, за да се охлади.
Начукайте леко пуешките пържоли. Загрейте добре грил тиган и изпечете месото.
Сложете го в голяма чиния и веднага, докато е топло, овкусете със сол, черен пипер и струйка зехтин.
Нарежете пържолите на жулиени. Прехвърлете зеления боб в голяма купа. Добавете нарязаното месо.
Полейте със сока на един лимон, ароматизирайте с настърганата лимонова кора, сложете щипка ситно нарязан магданоз и отново полейте с малко зехтин.
Объркайте всички продукти много добре.
Оставете салатата за 30 минути да се овкуси преди да сервирате като лек обяд или вечеря!
Салатата от зелен боб и печено пуешко месо е вкусна и много лесна.