Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от зелен боб и печено пуешко месо

Салата от зелен боб и печено пуешко месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Салата от зелен боб и печено пуешко месо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Здравословно и много вкусно - каквото трябва да бъде всяко ястие"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 300 г пържоли филе
  • зелен фасул - 400 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1 бр. сок и кора
  • магданоз - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният зелен боб сварете в подсолена вода, докато омекне. Прецедете и оставете настрана, за да се охлади.

Начукайте леко пуешките пържоли. Загрейте добре грил тиган и изпечете месото.

Сложете го в голяма чиния и веднага, докато е топло, овкусете със сол, черен пипер и струйка зехтин.

Нарежете пържолите на жулиени. Прехвърлете зеления боб в голяма купа. Добавете нарязаното месо.

Полейте със сока на един лимон, ароматизирайте с настърганата лимонова кора, сложете щипка ситно нарязан магданоз и отново полейте с малко зехтин.

Объркайте всички продукти много добре.

Оставете салатата за 30 минути да се овкуси преди да сервирате като лек обяд или вечеря!

Салатата от зелен боб и печено пуешко месо е вкусна и много лесна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: