Пукани люти чушлета в олио и оцет

НикиНики
Иноватор
161
1k
662
201
1
20/08/2020
"Разкошна добавка към всяко ястие от пукани люти чушлета "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 919
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • люти чушки - 20 - 25 бр. рибки
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макар и да не са любими на всеки, лютите чушки са завършекът при сервирането на всяко едно ястие!

За тези пукани чушки, които може да се консумират след няколко часа от приготвянето им, използвам следните съставки:

Първо измиваме и подсушаваме лютите чушки.

Смесвам си равни части олио и оцет, до долната част на ръба на буркан, от около 500 г. Добавям солта и захарта и разклащам буркана!

Пукам чушките и още топли, поставям в буркана, като затварям с капачка.

При всяко слагане на чушки в буркана го разклащам, да се разнесе хубаво маринатата.

След като приключим с всички чушки, оставяме буркана затворен.

От време на време разклащаме буркана. Пуканите люти чушлета в олио и оцет са готови за консумация след няколко часа.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-23%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.46 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар