Начин на приготвяне
Домашни кюфтета със зеленчуков сос, на които липсва само вкусен селски хляб.
Лукът се нарязва и се смесва с останалите продукти за кюфтенцата. Овалват се в брашно и се запържат в олио, след което се оставят настрана.
Отделно се запържват надребнените картофи за соса, подправят се със сол. Щом променят цвета си, добавете вода. Вложете надребнените чушки и доматеното пюре, и кюфтетата.
Нека поврят малко.
Пригответе запръжката от брашното и червения пипер с малко вода. Нека консистенцията е малко по-гъста от тази на боза.
Налейте на тънка струя към гозбата, като бъркате непрекъснато. Нека поври още 1-2 минути. Свалете от огъня и поднесете още топло ястието от кюфтета със сос.